Amerikaanse eik boom Amerikaanse eik hout eiken hout voor trappen

Amerikaanse eik

Amerikaanse eik bij houtmagazijnen F. Lefevere

U kan bij ons ook terecht voor Amerikaanse eik. We hebben dit steeds op voorraad in onze ruime opslagplaatsen te Harelbeke, waar al het vers gezaagde hout gestapeld wordt zodat het in optimale omstandigheden kan drogen.

Daarnaast zorgen onze nieuwe droogovens voor een ideale vochtpercentage van 10%. Voor meer info in verband met prijzen en stock, kan u ons steeds contacteren. We helpen u hiermee graag verder.

Korte beschrijving van de boom

De Amerikaanse eik kan 40 meter hoog worden. De stam heeft een maximale dikte van 1,6 meter diameter. Het is iets zwaarder dan Europese eik. Deze houtsoort komt hoofdzakelijk uit het oosten van Noord-Amerika en het Zuidoosten van Canada, is vrij licht en gemakkelijk te bewerken door zijn langzame groei.

Het hout uit de kern is geelbruin, terwijl het spint zo goed als wit is. De Amerikaanse eik is sinds 1825 in gebruik in de Benelux, en wordt sindsdien ook in bossen op grote schaal aangeplant.

Mogelijke toepassingen van Amerikaanse eik

Amerikaanse eik is een houtsoort die gemakkelijk te bewerken is en die zowel binnen- als buitenshuis veel wordt gebruikt.

Enkele toepassingen van Amerikaanse eik zijn: Meubelen (tafels, stoelen, kasten, banken, werkbladen, …), trappen en trapleuningen, (binnen)deuren, ramen, vloeren, vaten, speelgoed, … Contacteer ons om voor uw specifieke aanwending of product het juiste materiaal te kiezen. Steeds tot uw dienst!