boolhout boolhout

Boolhout

Wat is boolhout?

Wanneer een stam van een boom in schijven wordt gezaagd, verkrijgt men boolplanken of boolhout. Deze verzaagde stammen worden dan gelat met profiellatten en gedroogd, zowel in de buitenlucht gedurende enkele maanden als in onze droogovens (10% vochtigheidsgraad). Uit dit gedroogd boolhout kan de timmerman dan de benodigde planken en balken halen voor het maken van buitenschrijnwerk, trappen, deuren, … Door onze grote voorraad boolhout in Harelbeke en ons eigen transport kunnen we u snel bedienen! Contacteer ons voor meer info.

Welke kwaliteiten boolhout kan u bij ons verkrijgen?

We kunnen ons boolhout zowel ovendroog (10% +- 2% vochtigheidsgraad, de beschikbare diktes zijn 16,20,27,34,41,52 en 65mm) als luchtdroog (in de diktes 80 en 100mm) leveren.

De kwaliteit is eerste keus bolen QBA of QB1. QBA boolhout heeft een rechte draad met centrale kern. QB1 kan een kleine hoek maken ten opzichte van de houtas.

Houtmagazijnen F. Lefevere

Houtmagazijnen F. Lefevere te Harelbeke is dé specialist in eik en rubberwood. We hebben al meer dan 70 jaar ervaring in het stockeren en drogen van hout, en leveren onze producten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, UK, … Onze klanten waarderen onze snelle service van de beste kwaliteit hout en boolhout. Ons team beantwoordt graag al uw vragen in verband met onze producten.