Franse eik 01 Franse eik 02

Franse eik

De oerdegelijke kwaliteit van de mooiste Franse eik en andere hardhoutsoorten.

De Houtmagazijnen F. Lefevere staan bekend om de kwaliteit die ze bestelling na bestelling kunnen leveren. Het gamma hardhout gaande van Franse eik over Amerikaanse witte eik tot rubberwood is in grote hoeveelheden en uit voorraad leverbaar.

De Franse eik en meer algemeen de Europese eik (Quercus robur) staan bekend als een stevige en nobele hardhoutsoort en is de ideale houtsoort voor vele toepassingen waaronder meubel, interieurbouw, afsluitingen, bijgebouwen, ...

De mooie Franse eik (Quercus robur) staat bekend om zijn zachte structuur, zijn lichte kleur en rechtlijnigheid. De Houtmagazijnen Lefevere werken dan ook uitsluitend met hoogwaardige eik om aan de strengste eisen te kunnen voldoen.

Onze houtproducten

De Houtmagazijnen F. Lefevere kunnen Franse eik aanbieden onder verschillende vormen. Zo behoren boolhout, gevierschaalde (bekantrecht) Europese eik, massieve panelen in Europese eik en eiken balken tot het assortiment dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Deze producten zijn steeds uit voorraad leverbaar en worden nauwkeurig gekeurd zowel voor als na het drogen.

Vers gezaagde Franse eik en hardhout in het algemeen is niet klaar om verwerkt te worden. Daarom dient het gedroogd te worden tot op een houtvochtgehalte van 10%. De Houtmagazijnen F. Lefevere hebben een jarenlange ervaring in het drogen van hardhout. Met droogkamers die goed zijn voor een totale capaciteit van 2000m³ zijn de Houtmagazijnen F. Lefevere uw leverancier van eik bij uitstek.